Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ 1937-2010


Μια ολοκληρη εποχη εφυγε με τον χαμο του κυρ Τακη στις 9-7-10 για το ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ.
Περασε στην αθανασια μαζι με τον Τακη...
Η εποχη της αθωοτητας,της αυταπαρνησης,της προσφορας εφυγε μαζι του.

Μια εποχη που αρχισε πριν 24 χρονια με πρωτεργατες τον Τακη,τον Νακη και τον Αντωνη.Στην πορεια ο Νακης ασχοληθηκε με αλλα πραγματα,ο Αντωνης εκανε ενα περασμα και απο αλλου,ενω ο Τακης εμεινε πιστος μεχρι το τελος στην μετα την κυρια Γιωτα και τα παιδια του μοναδικη αγαπη του...το ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ...

Πιο φτωχοι πλεον ολοι μας,καλουμαστε να συνεχισουμε το εργο του Τακη.Με μοναδικο πλεον συνδετικο κρικο εκεινης της περιοδου με το παρον και το μελλον τον Αντωνη...

Θυμομαστε τα πρωτα δειλα βηματα της τριαδας τοτε που πρωτοι ειπαν το μεγαλο ΝΑΙ για την αναπτυξη του μπασκετ τηε περιοχης μας.Σαν φλας μπακ περνουν απο εμπρος μας ανεξητιλες στιγμες της ιστοριας του ΠΚ αλλα και του Νεαπολιτικου μπασκετ...

Η δημιουργια του ΤΡΙΠΟΝΤΟΥ,οι προπονησεις στα ανοικτα γηπεδα,οι πρωτες ακαδημιες,ο Τσικινας,ο Κατσανος,ο Τσιακιρης,ο Κουμουδης,η διεκδικηση του ΕΠΛ,η κλουβα,το Πετρινο,η πρωτη ανοδος απο την Ε' κατηγ..,οι ανοδοι μεχρι την Α' κατηγ.,η ιστορικη ανοδος στην Γ'Εθνικη,τα πολλα νεα παιδια που ηρθαν στο μπασκετ,ο Χαραλαμπιδης,ο Ηλιοπουλος,ο Νεραντζακης,ο στρατος καλων αθλητων που εμειναν στα γηπεδα τοσα χρονια,η αγαπη για το μπασκετ,η προσφορα για το ΠΚ.

Ο Τακης ηταν ο αγαπημενος ΚΥΡ ΤΑΚΗΣ μας...ηταν η ΨΥΧΗ του συλλογου μας...ηταν εκει για ολους και για ολα...ηταν το μετρο και η μετριοφροσυνη της ομαδας...ηταν η ενωση και η καλοσυνη...ηταν για τα προβληματα ολων μας...

Και πολυ σωστα ειπωθηκε πως η απωλεια του δυσκολα θα αντικατασταθει...Τωρα θα φανει το κενο που αφησε η ακουσια φυγη του.

Ολοι μας,ειμασταν,ειμαστε και θα ειμαστε παιδια του...
Απο την πρωτη φουρνια του Κυριακιδη,του Ανανια και του Νεοφυτου.Απο τις επομενες γενιες του Κακαβανου,του Φυλακτου,του Αυγιτιδη,του Βασιλειαδη,του Θεολογου και του Κοσμιδη.Μεχρι τις εσχατες φουρνιες του Βαφειαδη,του Δημητροπουλου,του Τιγκιριδη και του Σποριδη.
ΟΛΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Ο ΚΥΡ ΤΑΚΗΣ.

Η ομαδα χρωσταει ενα μεγαλο κομματι της στην τεραστια φυσιογνωμια του,για εμας ηταν ο ηρωας των παιδικων μας χρονων,ο φιλος μας,ο ανθρωπος προστατης μας...Τωρα θα γινει και ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ μας.

Η μοιρα του επαιξε ασχημο παιχνιδι για την αυλαια Του.Μπορει να εχασε τη μαχη σε αυτη τη ζωη αλλα οσοι τον γνωριζουν ειναι σιγουροι πως ο αγωνας Του θα συνεχιστει για πολυ ακομη απο εκει που πηγε.

Και αυτο ηταν το κυριο χαρακτηριστικο του Τακη.Και αυτο ειναι το κυριο χαρακτηριστικο του Νακη και του Αντωνη.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΤΤΑ.

"ΤΑΚΗ ησουν νικητης στη ζωη,εισαι νικητης και στο θανατο"
"Ησουν,εισαι και θα εισαι ΠΚΝΙΤΗΣ"
"Εισαι το φωτεινο σημειο αναφορας μας"
"ΘΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ"
"Καλο ταξιδι και καλη ανταμωση φιλε"
"ΑΝΤΙΟ ΨΥΧΗ ΜΑΣ"