Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ...ΔΕ ΤΟ ΧΑΝΕΙΣ...



Χθες (25-2-13) το βράδυ στο κλειστό της Νεάπολης οι φίλοι του μπάσκετ και της Νεάπολης είχαν τη τύχη να παρακολουθήσουν ένα πολύ όμορφο αγώνα, γεμάτο δύναμη, ωραίες φάσεις, με πάθος και για τις δυο ομάδες, μέσα στα αθλητικά πλαίσια.
 Ο αντίπαλος παρουσιάστηκε όπως πραγματικά θα άρμοζε στην ιστορία του, παλεύοντας κάθε φάση ,κυνηγώντας κάθε δευτερόλεπτο και δημιουργώντας καταστάσεις για γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ.Ο κόουτς του Αριστοτέλη Επανομής, κ.Δεμερτζης είχε ετοιμάσει την ομάδα του κατά τον καλύτερο τρόπο και που φάνηκε μέσα στο γήπεδο ,αλλά είχε την ατυχία του τραυματισμού πολύ νωρίς του Αγλαμιση κάτι που του άλλαξε τα σχέδια .Πιστεύουμε ο τραυματισμός του αθλητή να είναι επιπόλαιος και του ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.
 Από τη μεριά της Νεάπολης, για δεύτερη φορά φέτος είδαμε την ομάδα να παίζει μπάσκετ απο το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Αυτό είναι που ζητούμε και επιμένουμε όλη τη χρονιά. Να βλέπουμε μπάσκετ σε όλο το σαρανταλεπτο.  Η ομάδα του Γιάννη Γκενογλου δεν είχε σε καμία στιγμή του χθεσινού αγώνα καμπή στο παιχνίδι της, οι αθλητές έτρεξαν πολλά χιλιόμετρο και η χαρά της νίκης τελικά ήρθε για ακόμη μια φορά σε αυτούς.Ο αγώνας μέχρι δυο λεπτά πριν τη λήξη του ήταν ντέρμπυ, σχεδόν πάντα μπροστά στο σκορ τα παιδιά της Νεάπολης αλλά με πολύ μικρή διαφορά. Στο τέλος ενα μικρό ξέσπασμα μας έδωσε την ευκαιρία να πάρει η ομάδα ενα +7 κάτι που κρατήθηκε ως το τέλος.Απο τους κορυφαίους ο Θ.Δελλας, χωρίς να υστερούν οι υπόλοιποι.
 Η διαιτησία των Μητσιου-Πραττου άφησε με παραπόνα τους φίλους της ομάδας μας ,αλλά η νίκη τους μαλάκωσε τη γκρίνια…Εδω θα πρέπει να γραφτεί πως οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν και λάθη. Η στήριξη των φίλων μας πρέπει να είναι σε αθλητικά πλαίσια και με γνώμονα το παραπάνω, ώστε η βοήθεια που δίνουν στην ομάδα να έχει και αποτέλεσμα.
 Το κεφάλαιο αυτό που λέγετε κερκίδα είναι ενα μεγάλο θέμα. Αυτοί οι αθλητές έχουν καταφέρει να φέρουν πολλά παιδιά στις κερκίδες για να τους βλέπουν κάθε εβδομάδα να παιζουν οπως και χθες…ας μη χάσουμε αυτή την επαφή που καταφέραμε να δημιουργήσουμε. Αυτό όμως θα πρέπει να το δουν και οι φορείς του μπάσκετ. Αλήθεια πόσες είναι πλέον οι ομάδες που φέρνουν κόσμο στο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη…???
ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΕΠΑΝΟΜΗ...84-74
Δεκάλεπτα: 22-17, 36-34, 56-54, 84-74
Διαιτητές: Μήτσιου-Πράττος

ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ(Γκένογλου): Λουλουδιάδης 4, Θεολόγου 9(1), Τσαλικίδης, Ταουκίδης 11, Δημητρόπουλος 2, Κοσμίδης 15(1), Μαρλάς 13, Δέλλας Μ., Τασόπουλος, Σαχινίδης 18(2), Δέλλας Θ. 12(2).
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ(Δεμερτζής): Αντωνιάδης, Φωτιάδης 8, Τουβεντζίδης 19(2), Αγλαμίδης Τ. 18(2), Νικητιανός, Γιαννακός 2, Καργόπουλος 10(2), Διαμαντής 4, Καβαρδίνας 8, Αγλαμίσης Θ. 5(1).


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΦΕΤΙΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΑΣ...



  Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της η ανδρική ομάδα μας.Αυτη τη φορά θύμα της ήταν η ομάδα του Κεραυνού Ωραιοκαστρου και μάλιστα μέσα στην έδρα του με 57-66.Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν στο τελευταίο πεντάλεπτο δεν έκοβαν απότομα ταχύτητα οι αθλητές μας και ενώ σε εκείνο το σημείο η διαφορά είχε περάσει τους 25 πόντους.
  Η χθεσινή νίκη ήταν από τις πιο χαλαρές της φετινής περιόδου και η διαφορά των δυο ομάδων φαίνεται και στη βαθμολογική τους θέση…ευχόμαστε τα καλύτερα για την ομάδα του Ωραιοκαστρου που χρόνια τώρα είναι από τους στυλοβάτες του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης και το μόνο σίγουρο είναι πως δε του ταιριάζει η τωρινή θέση του….
  Από την πλευρά μας , η ομάδα του Γιάννη Γκενογλου ,ξεκίνησε το χθεσινό αγώνα με το μυαλό στην άμυνα, κάτι που βγήκε για 30 λεπτά ,μιας και το σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο έληξε 38-46 υπέρ μας…στο τελευταίο μέρος του αγώνα όπως προείπαμε η χαλάρωση δεν επέτρεψε να είναι ακόμη μεγαλύτερη η τελική διαφορά.Το ΠΚ Νεάπολης χθες είχε τρεις απουσίες για διάφορους λόγους, απουσίαζαν δικαιολογημένα ο Βαγγελης Τσαλικιδης,ο Γιάννης Λουλουδιαδης και ο Άρης Τσαλκιτζης. Όλοι οι υπόλοιποι αθλητές μας έδωσαν κανονικά το παρών τους και προσπάθησαν για το καλύτερο.
  Οι διαιτητές πέρασαν απαρατήρητοι , ενώ και η κερκίδα ήταν για πρώτη φορά πιο υποτονική από όσο μας έχει συνηθίσει έως τώρα, αν και στο γήπεδο υπήρχαν πάνω από 50 φίλοι του αθλήματος ,οι περισσότεροι από από τον «Σύνδεσμο Φίλων “Η ΝΑΠΟΛΑΡΑ”».
  Και τώρα το βλέμμα όλων είναι στο επόμενο αγώνα. Ένας ακόμη τελικός…και τι τελικός!!??
Την επόμενη Δευτέρα ο αγώνας με την Επανομή στη Νεάπολη θα είναι διαφήμιση του μπάσκετ…και οι δυο ομάδες παίζουν ωραίο και θεαματικό μπάσκετ και οι φίλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο θα χαρούν το άθλημα…Εμείς θα είμαστε όπως σε όλα τα φετινά παιχνίδια διπλά στα παιδιά μας για να υποστηρίξουμε την προσπάθεια τους…

 18/2/13
 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚ.-ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ...57-66
Δεκάλεπτα: 10-17, 25-37, 38-46, 57-66
Διαιτητές: Θεοδώρου-Εμμανουήλ

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ(Νέτας): Κουδουμάς 9, Φωτιάδης, Φιλανθίδης 4, Μακαλέκας 21(3), Καλιώρας 12(1), Γογοδόνης 8(1), Παπαχαρίτου 3(1), Βαρδαλής, Τζιαμπίρης.
ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ(Γκένογλου): Θεολόγου 12(2), Ταουκίδης 2, Δημητρόπουλος 7(1), Κοσμίδης 11(1), Μαρλάς 3(1), Δέλλας Μ., Τασσόπουλος 12(1), Σαχινίδης 4, Παντούλας 7(1), Δέλλας Θ. 8(1)



Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ













ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ...



 Μετά από δυο αγώνες φωτιά με τον Ηρακλή ,η εφηβική ομάδα αποκλείστηκε από τη συνεχεία του πρωταθλήματος ,στη διαφορά πόντων…
 Η δεύτερη στη τάξη ομάδα του συλλόγου δε κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, μιας και το +2 του πρώτου αγώνα δεν ήταν αρκετό. Αποδεκτό από όλους είναι πως η πρόκριση χάθηκε στον πρώτο αγώνα αφού τους δεκαεπτά πόντους διάφορα η ομάδα του Ηρακλή τη ροκάνισε και έκλεισε στους δυο.Στο χθεσινό αγώνα ,το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του ,με το σκορ να εναλλάσσετε στις δυο ομάδες…το τελικό 66-58, ήρθε στο τελευταίο λεπτό όταν και οι αθλητές μας έκαναν φάουλ στους αντιπάλους τους και ενώ κυνηγούσαν τη διαφορά…για ακόμη μια φορά το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό από πλευράς άμυνας ,σε αυτό το σημείο δε κατάφεραν οι παίκτες του Δημήτρη Ουλιου να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και την κούραση τους…Στο τέλος κατήφεια επικρατούσε στα πρόσωπα όλων με πιο χαρακτηριστικό αυτό του εφόρου Αλέξανδρου Καραμπαση.
 Αλλά έτσι είναι το μπάσκετ, ευκαιρίες έρχονται και παρέρχονται, στο χέρι των παιδιών είναι αν τις εκμεταλλευτούν και όπως δήλωσε ο έφορος τους από αύριο ξεκινά η νέα αθλητική χρονιά…
 Τα περισσότερα παιδιά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι έφηβοι, έχουν αποδείξει πως έχουν την στόφα ,η δουλειά κάνει τη διάφορα…

 ΗΡΑΚΛΗΣ-ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ...66-58
12-16,25-26,46-41,66-58

ΗΡΑΚΛΗΣ(Βατος): Σακελλιων,Τοζακιδης 19(2),Χατζοπουλος 18(1),,Συλλας 8,Τσιμπουκου 2,Αθανασιαδης,Γαρεζος 11(3),Ταραμας 4,Βοιδος,Αναστασιαδης 4.
ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ(Ουλιος):Καρακοττας 2,Μανθουδης 3,Κολοκυθας 12(1),Καντουρης 10,Μαγγαναρης 9(1),Καβουκης 10,Τιγκιριδης,Χατζηχρηστου 12.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ....

Πραγματικά είναι αστείο αυτή η ομάδα να φέρει μαζί της τόσα αισθήματα κατωτερότητας που ακυρώνουν την προσπάθεια των μελών της,που δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία της και που κάνουν τους αντιπάλους να ελπίζουν πως μπορεί να την κερδίσουν...
  Πραγματικά δεν αξίζει για τις εκατοντάδες ώρες προπόνησης ,για τη φιλότιμη προσπάθεια των προπονητών και των αθλητών της,για την άξια εκπροσώπηση του συλλόγου και για την μέχρι τώρα πορεία της,να υπάρχουν οποιασδήποτε μορφής κατώτερα των περιστάσεων και διαφόρων καταστάσεων ενστάσεις.
 Η ομάδα ότι κατάφερε το κατάφερε σαν ομάδα, χωρίς πολλές φανφάρες ,χωρίς τίτλους και περγαμηνές τύπου "φαβορί" .Η δουλεία μέσα στη προπόνηση,η αφοσίωση στον στόχο και η άψογη λειτουργία της σχέσης του τρίπτυχου διοίκηση-προπονητής-παίκτες ,είναι το κύριο συστατικό της καλής πορείας της.
 Αλλά αυτό το πράγμα, να κάνουμε ντέρμπι όλα τα παιχνίδια ,μόνο κόμπλεξ μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ομάδα μέχρι τώρα έχει παίξει 16 αγώνες ντερμπι.Δεν υπάρχουν εύκολες Δευτέρες στο ημερολόγιο μας.Κατι τέτοιο έγινε κι χθες βράδυ  στο παιχνίδι με τη Νέα Ραιδεστο.Με πρώτο μάτι έβλεπες τη διαφορά των δυο ομάδων. Ένας τρίτος θα έλεγε πως ο αγώνας θα λήξη με μεγάλη διαφορά υπέρ της ομάδας μας.Αυτο όμως δε μας βγαίνει μέσα στο παιχνίδι. Δε μας βγαίνει σε πολλά τέτοιου είδους παιχνίδια. Η ομάδα φορτώνετε με άσκοπο άγχος λες και έχει να αντιμετωπιστεί κάποια ομάδα επιπέδου Παναθηναϊκού η Ολυμπιακού. Τελικά μετά απο τόσους αγώνες μόνο στο κόμπλεξ μπορεί κάνεις να τοποθετήσει αυτή την αρνητικότητα...Ήμαρτον...γιατί ρε παιδιά??? Θέλουμε να σας δούμε όπως πραγματικά μπορείτε να είστε...το ξέρουμε και το ξέρετε καλα πως αυτή η αθλητική συμπεριφορά δεν σας αρμόζει...η χαλάρωση σας είναι αδικαιολόγητη.
 Και τώρα στο ρεζουμέ...σε αυτές τις περιπτώσεις δημιουργούνται θέματα εκ του μη έχοντος .Γκρίνια ,στενοχώριες ,αποσυσπείρωση  και αποδυνάμωση της ψυχικής σύνδεσης της ομάδας. ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ  ΣΑΣ.ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΑΛΕΨΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΛΕΠΤΟ .ΔΙΩΞΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ. ΔΕΙΞΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΩΣ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
 Το μπλοκ των φιλων του ΠΚ Νεάπολης ,οι φίλοι της ομάδας, ειναι δίπλα σε αυτά τα παιδιά. Είναι δίπλα στους προπονητές της και στην άριστη διοίκηση της.Ενα πράγμα περιμένουμε μόνο, να δούμε την πραγματική διαφορά αυτής της ομάδας απο τους αντιπάλους της. Ας γίνει η αρχή απο το επόμενο αγώνα με τον Κεραυνό Ωραιοκαστρου.Ας βουλώσουμε τα στόματα των κακόβουλων και ας δείξουμε στον κόσμο που σας ακολουθει, πως δεν έχετε κανένα είδους κόμπλεξ. Ας ανοίξετε τα φτερά σας και ας πετάξετε στο μπασκετικο στερέωμα.
 Η Νέα Ραιδεστός θέλει βαθμούς, όπως και όλες οι ομάδες για διαφόρους λόγους η κάθε μια. Έπαιξε χωρίς άγχος και πήγε το παιχνίδι έτσι όπως ήθελε, στο τέλος βέβαια δεν της βγήκε αλλά μπορεί και να ήταν αλλιώς
 ΑΣ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.Ας δώσουμε τον αγώνα μας όπως εμείς μόνο ξέρουμε και ας δούμε στο τέλος το τι θα καταφέρουμε...
 16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-Ν.ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ...54-49
Δεκάλεπτα: 12-13, 31-30, 37-40, 54-49
Διαιτητές: Μανιός-Παπαθανασίου

ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ(Γκένογλου): Λουλουδιάδης 2, Θεολόγου 7(1), Τσαλικίδης 2, Ταουκίδης 4, Δημητρόπουλος, Κοσμίδης 14(2), Μαρλάς 12, Τασσόπουλος 3(1), Σαχινίδης 4, Παντούλας, Δέλλας Θ. 6.
Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ (Κωτούλης): Σουρμελίδης 4(1), Εμμανουήλ 2, Δάφνης 2, Γογγάκης 8(2), Βούλγαρης 2, Θεοδώρου 9(3), Νικάκης 10, Γκούμας 12.



 

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ:"ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ.ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχημενη η ημεριδα που συνδιοργανωσαν το ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ,ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ και οι ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ με θεμα "Αθλητιατρικη:Παιδι και αθλητισμος".
Η εκδηλωση αυτη την ωρα φτανει προς το τελος της..
Χαιρετησαν...Γιαννης Ιωαννιδης,Κυριακη Γιαννακιδου,Χρονης Μακριδης,Κωστας Χαριτονιδης,Λευτερης Παπαδοπουλος.
Μιλησαν...1.ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ...Προεδρος Γιατρων Εντος Συνορων
2.ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΚΟΥΛΑΣ...Καθ.Αναπτυξιολογιας ΑΠΘ
3.ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΑΖΗΣ...Οφθαλμιατρος-Χειρουργος
4.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΗΣ...Ψυχοφυσιολογος
5.ΛΕΝΑ ΔΟΥΜΑΛΑ...Ενδοκρινολογος



Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΘΛΗΤΙΑΤΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΟ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ


Την Κυριακη 10 Φεβρουαριου 2013 σε συνεργασια με τον συλλογο Εσπερος Τερψιθεας και τους Γιατρους Εντος Συνορων,ο ΣΑ ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ,σας προσκαλει στην ημεριδα "Αθλητιατρικη:Παιδι και αθλητισμος.Η ημεριδα θα γινει στο Δημοτικο Θεατρο Σταυρουπολης "Χ.Τσακιρης" και ωρα 10.30 το πρωι.
ΘΕΜΑ...1.Η συμβολη της νευροαναδρασης και της εκπαιδευσης στην καλη φυσικη κατασταση των αθλητων....2.Διατροφη και αναπτυξη των αθλητων.
Χαιρετιζουν...1.γεν,γραμματεας Εσπερου Τερψιθεας,2.προεδρος ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ κ.Χρονης Μακριδης,3.προεδρος ΕΟΠΕ,3.προεδρος ΕΠΕΣΘ,4.εκπροσωπος ΕΠΣΜ,5.προεδρος "Γιατροι Εντος Συνορων"κ.Λευτερης Παπαδοπουλος,6.προεδρος ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ,7.προεδρος ΕΑΚ Θεσ/νικης κ.Κωστας Χαριτωνιδης,8.υφηπουργος αθλητισμου κ.Γιαννης Ιωαννιδης.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
1.ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ...Προεδρος Γιατρων Εντος Συνορων
2.ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΙΚΟΥΛΑΣ...Καθ.Αναπτυξιολογιας ΑΠΘ
3.ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΑΖΗΣ...Οφθαλμιατρος-Χειρουργος
4.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΗΣ...Ψυχοφυσιολογος
5.ΛΕΝΑ ΔΟΥΜΑΛΑ...Ενδοκρινολογος
6.ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ...Εκπαιδευτικος-Παιδαγωγος

ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ...ΟΙ ΒΑΡΟΝΟΙ.

 Η νίκη και η ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι. Πολλές φορές είναι τόσο κοντά που ενώ λες πως νίκησες φεύγεις με την ήττα στις αποσκευές σου. Έτσι είναι το μπάσκετ ,ενα σουτ,μια βολή ,ένα λάθος των αθλητών μπορεί να κρίνει ενα ολόκληρο σαρανταλεπτο. Η μαγεία του μπάσκετ σε όλο της το μεγαλείο. Γι αυτό και ξεχωρίζει το άθλημα από όλα τα άλλα , οι ανατροπές τις τελευταίας στιγμής ,η αυτοθυσία των αθλητων,τα τρικ των προπονητών .Ενα πάζλ που κανένα αλλο άθλημα δε μπορεί να προσφέρει. Όλα αυτά όταν το παιχνίδι είναι σωστά διαχειρισιμο απο τους δυο η και τους τρεις πλέον διαιτητές -σε μεγαλύτερες κατηγορίες-.
 Είναι πραγματικά κρίμα για το άθλημα ,την προσφορά τον αθλητών ,αλλά και για την συνολική προσπάθεια της διαιτησίας, όταν οι ρέφερι καταδικάζουν με ενα κακό σφύριγμα τους στην τελευταία πραγματική πράξη του αγώνα μια ομάδα. Τότε η μαγεία φεύγει, τότε καταστρέφεται και εξαφανίζεται η ουσία που είναι η άνοδος του αθλήματος. Τότε το μυαλό όλων πάει σε άλλες καταστάσεις. Αυτό έγινε χθες το βράδυ στο κλειστό της Μικρας Β'.
 Ο αγώνας απο την αρχή ήταν ντέρμπι, όπως είχε προβλεφτεί. Οι ομάδες έπαιζαν ένα γρήγορο κι δυνατό μπάσκετ μέσα στα θεμιτά όρια. Αλλά μόνο οι αθλητές τους.Οι άλλοι παράγοντες του αγώνα είχαν άλλα στα μυαλό τους.Ο γνωστός φιλόσοφος υποβολέας ,στημένος πίσω απο το κάτω καλάθι του γηπέδου, βομβάρδιζε σε ολο το ματς τους διαιτητές για πιθανά λάθη τους κατά της ομάδας του.Οι τρεις προπονητές του πάγκου των αντίπαλων σε όλο το ματς όρθιοι να δίνουν οδηγίες στους αθλητές τους.Και τέλος οι δυο φιγούρες των διαιτητών να ακολουθούν απο την αρχή τις υποδείξεις των αντίπαλων μας.εχθες δεν είχαμε ένα αγώνα πέντε εναντίον πέντε .Είχαμε έναν αγώνα πέντε εναντίον δέκα.
 Όσοι φίλοι ήταν εκει το είχαν καταλάβει καλά απο την αρχή. Αλλά και η παρουσία η δική μας δεν έδωσε το δικαίωμα να εκτεθούν πολύ στο πρώτο κυρίως δεκάλεπτο, όπου ήμασταν νωθροί. Απο το δεύτερο όμως δεκάλεπτο και μετά ο αγώνας πήρε φωτιά. Η ομάδα μας πέρασε μπροστά πολλές φορές με διαφορά 4,5 και 6 πόντων αλλα πάντα είχαμε το φαινόμενο οι αντίπαλοι μας να βρίσκουν τις λύσεις και να φτάνουν το σκορ με διάφορους τρόπους. Το σκηνικό αυτο συνεχίστηκε εως το τέλος του αγώνα και στο σημείο που είχαμε μια διαφορά 6 πόντων δυο λεπτά πριν τη λήξη. Μετά σκοτεινιά.
Ο γνωστός υποβολέας και οι δυο ρέφερι πήραν στις πλάτες τους τον αγωνα.35'' πριν τη λήξη είχαν καταφέρει να δώσουν αέρα 3 πόντων στους αντίπαλους και ολα έδειχναν πως η ήττα για την ομάδα μας είχε κλειδώσει. Δεν περίμενε κάνεις σε μια αντεπίθεση μας μετά απο ριμπάουντ του Κοσμιδη να φύγουμε μπροστά για την ύστατη προσπάθεια μας για την νίκη, μας είχαν θεωρήσει τελειωμένους .Ο Κοσμιδης όμως έβαλε το καλάθι, που θα έδινε το δικαίωμα μιας τελευταίας προσπάθειας στα παιδιά μας. Αλλά έτσι το είχαμε εμείς στο μυαλό μας. Επιθετικό φάουλ ,ακύρωση του καλαθιού, τεχνική ποινή και νίκη για τους αντίπαλους ήταν η ετυμηγορία του δευτέρου διαιτητή κατά πρώτο λόγο και του πρώτου διαιτητή . Υποβολέα η προσπάθεια σου βρήκε στόχο. Τα τελευταία 35'' μπάσκετ δεν υπήρχε. Το μπάσκετ το σκότωσαν 35'' πριν τη λήξη του αγώνα.
 Είναι κρίμα που με αυτό τον τρόπο απαξιώνεται η προσπάθεια όλων των παιδιών που έπαιξαν χθες στο παιχνίδι. Είναι κρίμα που αμαυρώνεται η προσπάθεια των αντίπαλων παιδιών που πραγματικά ίδρωσαν για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα. Είναι κρίμα για την Ελληνική διαιτησία να έχει στις τάξεις της τόσο κακούς διαιτητές .Είναι κρίμα για έναν σύλλογο σαν το δικό μας που παλεύει για την άνοδο του μπάσκετ να έχει τέτοια αντιμετώπιση. Το βίντεο της συγκεκριμένης φάσης μας δικαιώνει απόλυτα. Μια συγγνώμη για την άτυχη στιγμή του β'διαιτητη θα ήταν το πιο φυσιολογικό που θα μπορούσε να κάνει.
 Πολλοί θα υποστηρίξουν τη θέση του διαιτητή, είναι γνωστοί φίλοι του υποβολέα που χρόνια τώρα παριστάνουν τις γλάστρες του.Δεν τους ακούμε ,δεν τους βλέπουμε ,δε μας νοιάζει η άποψη τους. Οι βοηθοί του υποβολέα είναι στην ίδια κατάταξη που βάζουμε και τον ιδιο.Και κάτι  ακόμη, μέχρι τούδε  δεν έχουμε πει κακό λόγο για διαιτητή, όλα τα κείμενα μας είναι στη διάθεση όλων...το μπλοκ των φίλων του ΠΚ δεν είναι κλειστό σε κανέναν.
 Τέλος ,θα ήταν άδικο να κρίνουμε τους αθλητές μας χθες. Οι πρωταγωνιστές ήταν άλλοι και αυτοί είχαν τον πρώτο ρόλο. Καλή συνεχεία.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ, ΤΟΥ ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
"ΣΗΜΕΡΑ(4/2/13),ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ.ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ,ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ."

  15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣΤΕΡΙΑ-ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ...72-65
Δεκάλεπτα: 18-14, 28-32, 43-48, 72-65
Διαιτητές: Μοσχοτόγλου-Δαμίγος
ΑΚ ΑΣΤΕΡΙΑ(Ακριτίδης-Σαμαράς): Θεοδοσιάδης 3, Βεργόπουλος 6, Ακριτίδης 2, Αγγέλου,  Καζάκος 19, Αναστασίου 4, Πουλιανίτης 26(3), Στρατίδης, Μήτογλου 6, Γογούσης, Πασούδης 6.
ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ(Γκένογλου): Λουλουδιάδης 1, Θεολόγου 18(1), Ταουκίδης 4, Δημητρόπουλος, Κοσμίδης 11(1), Μαρλάς 15(1), Τασσόπουλος 4, Σαχινίδης 7(1), Παντούλας, Δέλλας Θ. 5.


        Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΘΥΜΑ ΤΟ ΠΚ,ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ




Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΗΤΑΝ ΑΔΙΚΟ...ΗΤΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ...ΜΟΣΧΟΤΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΔΑΜΙΓΟΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ...
(Ανανλυση του αγωνα αυριο απο το μπλοκ μας,μη τη χασετε).