Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2014

Πιστοί στην ετήσια ανάρτηση του Καζαμία μας, δε θα μπορούσαμε να σας τον δώσουμε και φέτος...
Καλή διασκέδαση....



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Ο πρώτος μήνας του 2014, μας έρχεται φουριόζος…Σαρωτικές αλλαγές στις δομές του ΣΑΠΚ Νεάπολης, μετά την αιφνίδια παραίτηση του εφόρου των ανδρών Νεοφύτου Τσαπάρα. Έφορος στο μεγάλο τμήμα αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραμίχαλος – επίτιμος πρόεδρος του Σ.Φ. «Η ΝΑΠΟΛΑΡΑ». Επιστρέφει στην ενεργώ δράση ο Γιώργος Γαλάνης λέγοντας λακωνικά : είμαι ένας Βερολινέζος.
Ο Πέτρος Τασόπουλος και το εφηβικό προκρίνονται στην επόμενη φάση μετα την αποχώρηση όλων των ομάδων λόγω οικονομικών προβλημάτων. Η ΕΚΑΣΘ επιτρέπει στην ομάδα του εφηβικού να χρησιμοποιήσει και 3 άνω του 1988 γεννημένους για το φάιναλ φορ των εφήβων…ο Πέτρος Τασόπουλος αποφάσισε να δηλώσει τους Χαρτόπουλο,Τσαλικίδη,Σαχινίδη και Γαλάνη…

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Ο μήνας των ερωτευμένων και του Θωμά Δέλλα, ο αιωνίως ερωτευμένος Δέλλας ορκίστηκε πως όλο το μήνα θα το διασκεδάζει και δε θα κοιμηθεί καθόλου ούτε ένα βράδυ- δλδ τα άλλα βράδια κοιμάται??.
Θέμα Κουμούδη στο παιδικό μετα την ωμή παρέμβαση του Γιάννη Καρασαββίδη ο οποίος δήλωσε πως είναι έτοιμος να αναλάβει ως προπονητής την ομάδα και κατέληξε: Αν θέλει ο Κουμούδης ας μείνει βοηθός μου.
Το ανδρικό ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπυ κυπέλου με τον Γαλαξία, αλλά ο έφορος Καραμίχαλος αποσύρει την ομάδα για διαμαρτυρία προς πάσα κατεύθυνση για την κακή διαιτησία που υπέστη ο ΠΑΟΚ στον αγώνα πόλο με την Γλυφάδα. Μετά από αυτό το γεγονός παραιτείται ο κόουτς Γιάννης Γκένογλου, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος των ορισμών της διαιτησίας του πόλο. Νέος ταρίφας στην ομάδα ο Θόδωρος Ούλιος.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου οι ομάδες μας παίρνουν μέρος στην παρέλαση. Σημαιοφόρος ο Θωμάς Χαρμπαλής και παραστάτες ο Λευτέρης Χατζηαντωνιάδης και ο Αντώνης Μποζίκης. Ακολουθουν τα τμήματα του ανδρικού με επικεφαλή τον Γιώργο Καραμίχαλο, οι νέοι μας με επικεφαλή την Νόνη Δούνια, το εφηβικό μας με τον Πέτρο Τασόπουλο,το προπαιδικο μας με τον Πετρο Τασόπουλο,το μίνι μας με τον Πέτρο Τασόπουλο ,η ακαδημία ΝΒΑ με τον Πέτρο Τασόπουλο και το παιδικο με τον Γιάννη Καρασαββίδη.
ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ…ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ ΤΟ…!!!

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Με την άνοιξη ήρθαν και οι πρώτες επιτυχίες του συλλόγου. Οι νέοι μας κερδίζουν τον Μαντουλίδη και σηκώνουν τον τίτλο μέσα στο Παλέ. Οι έφηβοι μας κερδίζουν τον Άρη μέσα στο παλατάκι. Τέλος το παιδικό του κόουτς Γίαννη Καρασαββίδη προκρίνεται στο φαιναλ φορ που θα γίνει φέτος και ειδικά λόγω Καρασαββίδη στο Μάντισον Σκουειρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης. Ο Καρασαββίδης με κλάματα στα μάτια δήλωνει : ήρθε η ώρα να αναλάβω ομάδα του ΝΒΑ.
Άμεση η πρόσκληση από τους Μαιάμι Χιτ  με χρύσο συμβόλαιο. Ο Γιάννης Καρασαββίδης απομακρύνει τον Βασιλιά Τζέιμς λέγοντας πως δεν μπορεί μία ομάδα να έχει δύο βασιλιάδες.
Νέος κόουτς στο παιδικό ο Πέτρος Τασόπουλος.

ΜΑΙΟΣ
Αποτυχία του παδικού στο φάιναλ φορ.
Στο ανδρικό ο Γιώργος Καραμίχαλος αναλύει τους στόχους του ΠΑΟΚ για την επόμενη δεκαετία. Ο Νεόφυτος Τσαπάρας δέχεται την πρόταση του Γιώργου Γαλάνη και επιστρέφει στην ομάδα ως αθλητής μαζί του έχει και τα γνωστά παπούτσια της δεκαετίας του 80 ,καθώς και την φόρμα επί θητείας του αειμνήστου Αλέξανδρου Μπινιώρη.
Η μεγάλη επιστροφή όμως είναι άλλη…ο Αλέξης Καραμπάσης επιστρέφει στην ομάδα του…!!!ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΑΛΕΞΗ…!!!
Τέλος, ο Γιάννης Καρασαββίδης αφήνει το Μαιαμι στα κρύα του λουτρού και επιστρέφει στην Νεάπολη. Μεγάλη υποδοχή τον επιφυλάσουν οι γνωστοί γέροι του Πικάπα. Με το που κατεβαίνει από το αεροπλάνο φιλά το χώμα και δηλώνει : Με έφαγαν τα κυκλώματα του ΝΒΑ.

ΙΟΥΝΙΟΣ
Τα πρωταθλήματα έχουν πλέον τελειώσει και ο σχεδιασμός για την νέα χρονιά έχει ξεκινήσει. Η επιτροπη σχεδιασμού αποτελείτε : πρόεδρος Νόνη Βουδούρη πρόεδρος ΣΦ «Η ΝΑΠΟΛΑΡΑ» , αντιπροεδρος Πέτρος Τασόπουλος, μέλη Πέτρος Τασόπουλος και Πέτρος Τασόπουλος.
Ο Θωμάς Χαρμπαλής οργανώνει το πάρτυ των τελειόφοιτων της ΝΒΑ στα Άστρα, με Πάολο και Καίτη Γαρμπή. Μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης με πιο ενδεικτικο τα 10 μπουκάλια ουίσκι που άνηξε ο Θωμάς Δέλλας.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Μετα τις μεταγραφές και την επιστροφή του Πέτρου Τασόπουλου από τον Δημοκριτο, όλοι κάνουν τις διακοπές τους.
ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ : ΓΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ
KAΡΑΜΙΧΑΛΟΣ : ΝΗΣΟΣ ΣΑΧΑΛΙΝΙ
ΤΣΑΠΑΡΑΣ : ΓΚΑΛΑΠΑΝΓΚΟΣ
ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ
ΔΕΛΛΑΣ : ΠΑΤΑΓΟΝΙΑ
ΧΑΡΜΠΑΛΗΣ : ΣΙΒΗΡΙΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ο Γιώργος Γαλάνης ανακοινώνει πως μετά την επιστροφή Τασόπουλου στην ομάδα,δεν υπάρχει αρκετός χώρος γι αυτόν και αποχωρεί για τον ΑΡΗ. «Ήταν η μόνη αξιόλογη πρόταση» δηλώνει και κλείνοντας λέει και το αμύθητο «ήμουν από μικρός Αριανός»….
Οι  προετοιμασίες των ομάδων ξεκίνησαν με μεγάλες φιλοδοξίες. Γήπεδα δεν υπάρχουν αλλά μπάσκετ είναι, διασκέδασε το…!!!

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Για ακόμη μία χρονιά η ομάδα οργανώνει το τουρνουά Δ.Γαλάνης με μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα για πρώτη φορά έγινε και αγώνας επίδειξης ρούκι, με συμμετοχές των  Ν. Τσαπάρα, Γ. Κεραμίδη ,Γ.Καραμίχαλο ,Κ.Κατσάκογλου,Θ.Μποζίκη και Π.Τασόπουλο.
Οι ομάδες είναι έτοιμες για τον νέο Γολγοθά τους. Η ΕΚΑΣΘ για να βοηθήσει τον μοναδικό εν ενεργεία σύλλογο της, το ΠΚ ντε, προσφέρει όλο το ταμείο της προς στήριξη του.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Για δέυτερη συνεχόμενη φορά ο σύλλογος συμμετάσχει στην παρέλαση. Βέβαια το παράδειγμα το ακολούθησαν και άλλες ομάδες όπως ο Άτλας, η Ολυμπιάδα και ο Αλέξανδρος Συκεών, αλλά αυτές δεν είχαν το φρόνημα και τον βηματισμό των δικών μας παιδιών.
Ο Γιάννης Καρασαββίδης εκδίδει τα απομνημονεύματα του με τίτλο : ΠΩΣ ΕΦΑΓΑ ΤΟΝ ΚΟΥΜΟΥΔΗ….Μπεστ σέλερ με την κυκλοφορία τους.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Μεγάλη χιονόπτωση στη Θεσσαλονίκη, η οροφή του κλειστού της Νεάπολης κατέρευσε από τον όγκο του χιονιού.Καλύτερα, εδώ και τέσσερις μήνες η ομάδα δεν το χρησιμοποιεί, μιας και ο Γ.Καραμίχαλος είχε επιλέξει το κλειστό του ΕΠΛ για να δίνει τους αγώνες της.
Ο Πετρος Τασόπουλος μαλώνει με τον Θωμά Χαρμπαλή, τον απολύει και αναλαμβάνει και την θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ολη η παρέα σε ένα πάρτι που όμοιο του δεν έχει ξαναδεί ο Θωμάς Δέλλας αποχαιρετούν το 2014…!!!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΙ...???



Τι φταίει…? Αυτό μας ρωτούσαν χθες βράδυ όλοι στο κλειστό αλλά και μετά στο La Piazza, το στέκι της ομάδας και των φίλων της… Τι φταίει και αυτή η ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει τα προβλεπόμενα, τι φταίει και τούτη η ομάδα χάνει παιχνίδια που θα έπρεπε να είχε κερδίσει…???
Πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας και την επικουρική μας γνώμη, χωρίς να έχουμε πρόσβαση ή λόγο στα διοικητικά της ομάδας, θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε την άποψη μας. Εκ των προτέρων σας λέμε πως αν είναι να παρεξηγηθείτε καλύτερα να μη τη λάβετε καν υπόψη σας. Δεν είναι αυτή η διάθεση μας....

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΟΤΑΝ ΝΙΚΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΟΓΑΤΑΙ ΩΣ ΑΘΛΟΣ



το υλικο υπάρχει και δε θελουμε να μας προκαλέσει κανείς επαυτού


 Όταν σε έναν αγώνα έχεις να αντιμετωπίσεις εχθρική ατμόσφαιρα εντος και εκτός γηπέδου, όταν σε έναν αγώνα έχεις να αντιμετωπίσεις απαράδεκτες συμπεριφορές από το πρώτο λεπτό, όταν σε έναν αγώνα έχεις να αντιμετωπίσεις προσωπικές επιθέσεις, όταν σε έναν αγώνα έχεις να αντιμετωπίσεις κακή διαιτησία- αλλά δικαιολογημένα κακή, μετά από αυτά που πέρασε- , όταν σε έναν αγώνα ακούς τόσα πολλά που ούτε θα σκεφτόσουν πως μπορούν να ειπωθούν από στόματα ντεμεκ φίλων σου, όταν σε έναν αγώνα σκέπτεσαι πως θα φύγεις με την όσο λιγότερη φθορά σωματική και ψυχική…
 Τότε όταν κερδίζεις αυτόν τον αγώνα μόνο συγχαρητήρια πρέπει να δοθούν προς όλους τους συντελεστές…
 Η πρόθεση μας ήταν να ασχοληθούμε σήμερα με την συμπεριφορά ορισμένων αθλητών της χθεσινής αντιπάλου του ανδρικού μας, αλλά δεν αξίζει ο κόπος. Με αυτούς ας ασχοληθούν οι αρμόδιοι. Ούτε θα ασχοληθούμε για τις επιθέσεις συγκεκριμένου αθλητή που απειλούσε πως υπάρχει και δεύτερος αγώνας μέσα στη Νεάπολη , αυτό κι  αν είναι για γέλια. Τέλος δε θα ασχοληθούμε με όλα αυτά που έχουν να κάνουν με αντιαθλητική συμπεριφορά, όπως επιθέσεις σε διαιτητές και αθλητές.
 Θα γράψουμε μόνο αυτό : ΧΘΕΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ…
Καληνύχτα σας…
 Εμείς ως φίλοι του ΠΚ Νεάπολης, αυτά που είδαμε που καταγράψαμε και θα θυμόμαστε εσαεί μας φτάνουν και δίνουμε μια υπόσχεση προς της αξιόμαχη ομάδα της Αναγέννησης Φλόγας, μέσα στη Νεάπολη δε θα επιτρέψουμε να συμβεί το παραμικρό από αυτά που βίωσε η ομάδα μας,ο προπονητής μας και οι αθλητές μας στην Πολίχνη χθες το βράδυ. Σας απλώνουμε χέρι φιλίας ,δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, το μπάσκετ μας ενώνει….Εμείς έχουμε αποβάλει εδώ και καιρό τα κόμπλεξ δεκαετιών και πλέον βλέπουμε το μπάσκετ σαν διασκέδαση που στο τέλος νικά ο καλύτερος…!!!

 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑΣ -ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 69-75
Δεκάλεπτα: 20-20, 34-40, 47-56, 69-75
Διαιτητές: Σιταρίδης-Ζάνεβ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑ (Καραγιαννίδης-Χριστοφορίδης): Μπασδάνης 11(2),  Καλλιώρας 18(2), Τσολακίδης, Χατζηβασιλειάδης 4, Στάθης 15, Μακαλέκας, Μπαλκούρας 11(1), Πρατσινάκης 1, Κατσούλας 9(3).
ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (Γκένογλου-Τασόπουλος): Καβράκης 11, Τουβετζίδης 16(1), Ταουκίδης 4, Τσαλικίδης 2, Σαχινίδης 16, Δέλλας 3, Θεολόγου 4, Κοσμίδης 19(1).

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΙΓΗΣ...



              στη φωτο η μοναδικη φορα που η ομαδα περασε μπρστα με 46-44 μετα το αρχικο 3-0

Ο χθεσινοβραδινός αγώνας του ανδρικού μας έδωσε την ευκαιρία να τιμήσουμε από εδώ και πέρα το ξαφνικό θάνατο του μπάσκετ με ένα λεπτό σιγής σε όλα τα επίσημα παιχνίδια των μικρών κατηγοριών μας. Χθες βράδυ η ομάδα μας σκότωσε το όμορφο μπάσκετ που κατά περιπτώσεις και περιόδους προσπαθούσε να παίξει και έδειξε σε διακόσους περίπου φίλους της το άλλο πρόσωπο της , το κακό. Σε καμία περίπτωση δεν είδαμε το γνωστό παθιασμένο παιχνίδι μας, την σκληρή άμυνα μας, τον έξυπνο τρόπο παιχνιδιού…και μη μας πει κάνεις πως δεν μας το επέτρεψε ο αντίπαλος…???
Η ομάδα της Γεφύρας είχε τρεις παίκτες που πήραν ολο το παιχνίδι επάνω τους και τα κατάφεραν περίφημα χωρίς να έχουν κάποια σπουδαία απόδοση αλλά να είναι σταθεροί όλοι τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η δική μας ομάδα τι είχε…???
Κάπου στο νετ διαβάσαμε πως όλα αυτά μήπως γίνονται για τα φωτοσοπ και τον χαβαλέ…??? Η πίστη μας είναι πως το μπάσκετ είναι παιχνίδι και πρέπει να το διασκεδάζουμε, αλλά να το διασκεδάζουμε δηλαδή να γουστάρουμε να παίζουμε, να γουστάρουμε να βλέπουμε ,να γουστάρουμε να ερχόμαστε στο γήπεδο…
Ακόμη κι έτσι ,ακόμη και μετά τη χθεσινή απαράδεκτη εμφάνιση της ομάδας μας, έχουμε την εντύπωση πως πρέπει να περιμένουμε κάτι καλό από αυτά τα παιδιά.
Δεν τους χαρακτηρίζει η χθεσινή τους ανυπαρξία , έχουν αποδείξει στο παρελθόν πως αυτή η ομάδα έχει μέλλον. Ας ψάξουμε όλοι μαζί να δούμε τι φταίει.


Δε θέλουμε να σταθούμε στην προσωπική προσφορά των αθλητών μας στο παιχνίδι, ο καθένας γνωρίζει τι έδωσε και τι θα μπορούσε να δώσει. Ας κάνει ο καθένας την αυτοκριτική του.
Το ζητούμενο είναι η καρδιά και η ψυχή. Το μπάσκετ είναι πολλά, αλλά το μπάσκετ είναι καρδιά και ψυχή…!!!

 ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ 57-72

Δεκάλεπτα: 11-20, 32-41, 47-49, 57-72
Διαιτητές: Θεοδώρου-Γραικός
ΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ (Γκένογλου-Τασόπουλος): Δέλλας 14, Χαρτόπουλος 9, Τσαλικίδης 2, Τουβετζίδης 6, Ταουκίδης, Σαχινίδης 18(3), Θεολόγου 4(1), Κοσμίδης 4.
ΚΣ ΓΕΦΥΡΑΣ (Δρακουλίδης): Συντρίδης 4, Μυσιρλόγλου Γ., Μυσιρλόγλου Π., Τσιάτσιος 25(2), Μωϋσιάδης 18(2), Πουλιάκης 2, Μπίσκας Δ. 16(4), Ακσεχέρογλου 7(1).