Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

ΑΛΙ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΩΟΥΣ...


Αυτό που βιώσαμε χθες βράδυ στο κλειστό της Μικρας, δεν το έχουμε ξαναζήσει σε όλη την πορεία μας στο μπάσκετ. Πραγματικά είδαμε με τα μάτια μας πως μια ομάδα με το στανιό πρέπει να κερδίσει,είδαμε πως λειτουργεί το κατεστημένο του μπάσκετ και τέλος είδαμε ποιοι είναι οι εκτελεστές των εντολών του κατεστημένου.
 Το τηλέφωνο που έπεσε στην ομάδα ήταν το άλλοθι της συμφοράς που ήταν στα σκαριά. Όλα ήταν από πιο πριν τέλεια σχεδιασμένα και απλά έπρεπε να φύγει η ευθύνη πάνω από τον παράγοντα της αντίπαλης ομάδας. Ίσως η ευθύνη που είχε επάνω του και το ιστορικό των σχέσεων με τον άνθρωπο που δέχθεικε το τηλέφωνο, να ήταν τόσο μεγάλο που να μη μπορούσε να τον άφηνε να ησυχάσει. Σίγουρα όμως το τηλεφώνημα αυτό ήταν για να καθαγιάσει την ένοχη ψυχή του.
 Όπως γνωρίζουμε οι άνθρωποι της διοίκησης ήξεραν από την πρώτη στιγμή το παιχνίδι που παιζόταν. Προσπάθησαν να μη βγει προς τα έξω καμία πληροφορία και να παιχτεί ο αγώνας με αγωνιστικούς όρους μέσα στο γήπεδο. Έκαναν λάθος σε αυτό.
Ο αγώνας ποτέ δε παίχτηκε μέσα στο γήπεδο, το αποτέλεσμα έπρεπε να ήταν το θεμιτό για τους αντιπάλους και η ιστορία εξελίχθηκε όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει.
 Χρόνια τώρα προσπαθεί αυτός ο σύλλογος να προωθήσει τις απόψεις του για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην νοοτροπία αλλα και στις επιλογές που εφαρμόζονται στο άθλημα. Χρόνια οι άνθρωποι που δίνουν πραγματικά την ψυχή τους δέχονται μια άρνηση από τους κρατούντες τα ινία του μπάσκετ της Θεσσαλονίκης. Χρόνια τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται. Θύματα της ομάδες που δεν έχουν και δεν ξέρουν άλλο τρόπο παρά μόνο να κερδίζουν ή να χάνουν εντός των γηπέδων. Πιστεύουμε πως οι άνθρωποι της διοίκησης μας δεν θα αλλάξουν ρώτα. Θα μείνουν εραστές του μπάσκετ και όχι ραδιούργοι του. Πιστεύουμε πως όσο άδικο και να είναι το αποτέλεσμα μιας ήττας με τέτοιους τρόπους, άλλο τόσο και μεγαλύτερο άδικο θα ήταν μια νίκη με αυτούς τους τρόπους.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ,
ΠΑΡΑ ΝΑ ΝΙΚΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ…


(Φίλοι του ΣΑΠΚ Νεάπολης)

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

OTAN ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΥΠΕΡΑΝΩ



Τελικά πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος…???
Όταν έχουμε να κάνουμε με 15 αθλητές με διαφορετικές αρετές, ψυχικές διαθέσεις, προσόντα και αίσθηση του μπάσκετ, ο προπονητής είναι αυτός που πρέπει να μπολιάσει το σύνολο για να βγει καλό αποτέλεσμα…αν δεν τα καταφέρει τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν…
1.ή ο αθλητης-ες έχουν αξιολογήσει τον εαυτό τους πάνω από την ομάδα…
2.ή ο αθλητής-ες δεν έχουν χημεία ανάμεσα τους…
3.ή ο αθλητής-ες δεν μπορούν να καταλάβουν τον προπονητή τους…
Πολλές φορές έχουμε συνδυασμό τον παραπάνω…
Όλες τις φορές όμως τη ζημιά την πληρώνει η ομάδα…
Στην τελική κανέναν δεν ενδιαφέρει η ομάδα και κανείς δεν θέλει να βάλει τον εαυτό του υπό τη σκέπη του συλλόγου του…
Αυτά για να μη νομίζει κανείς πως είμαστε από άλλο κόσμο…