Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Συνέντευξη με τον βετεράνο αθλητή μας Δημήτρη Καβαρλή Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Νεάπολης - Συκεών με την παράταξη ΄΄Αλληλεγγύη Πολιτών΄΄ του Γρηγόρη Χατζησάββα.

 Ο Δημήτρης Καβαρλής φορά την πρώτη φόρμα του συλλόγου μας,την οποία και έχει ακόμη σε άριστη κατάσταση...!!!
Πότε και για πόσο αγωνίστηκες στο Π.Κ.Νεάπολης?

-Μετά από μια τριετία εφηβικών διαδρομών και αναζητήσεων σε συλλόγους και αθλήματα, όπως το βόλεϊ του ΄΄Μακεδονικού΄΄, ο κλασσικός αθλητισμός και οι μεγάλες αποστάσεις στο τμήμα στίβου του ΄΄Άρη΄΄ και το μπάσκετ στην ομάδα της ΄΄Προποντίδας΄΄ βρήκα τον τελικό προορισμό μου  το 1983, στο νεοσύστατο τότε τμήμα μπάσκετ του Πνευματικού Κέντρου Νεαπόλεως. Το πέρασμά μου από την ομάδα αυτή ήταν μόλις 21/2 χρόνια, σε μήνες όσα αριθμούν σήμερα τα χρόνια ζωής του ιστορικού πλέον αθλητικού συλλόγου και στην τελική, το μεγαλύτερο σε διάρκεια από όλα τα άλλα τμήματα και ομάδες από τα οποία πέρασα.

Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω, είναι ότι το 1983 το Π.Κ.Ν., η καινούργια αυτή ομάδα μπάσκετ, αν και υποδεέστερη σε κλάση και ιστορία, των κραταιών τότε ομάδων της περιοχής, του ΄΄Μακεδονικού΄΄ και του γειτονικού ΄΄Β.Α.Ο.΄΄, ήταν αυτή που μάζεψε τα παιδιά της Νεάπολης από τις αλάνες, ήταν αυτή που έδωσε καταφύγιο σε όλους αυτούς που αδυνατούσαν να μετακινηθούν στην Ευκαρπία και στις Συκιές για να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις των άλλων ομάδων, και τέλος, ήταν αυτή η ΄΄Ομάδα΄΄ που εκτός από ένα ασφαλές στέκι, αποτελούσε ταυτόχρονα την πυξίδα και σηματοδοτούσε ένα κοινό όραμα και στόχο για τα παιδιά της Νεάπολης.

Γιατί σταμάτησες να αγωνίζεσαι και ποιά η πορεία σου τη συνέχεια?

-Η μπασκετική μου πορεία στο Πνευματικό Κέντρο Νεάπολης διακόπηκε τον Οκτώβριο του 1985 με την είσοδό μου στην Ανωτέρα Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών την οποία ακολούθησε μία πορεία 25 και πλέον χρόνων όπου υπηρέτησα σε διάφορες Επιχειρησιακές, Επιτελικές και Διοικητικές θέσεις των Διαβιβάσεων και του Σώματος Έρευνας και Πληροφορικής.

Ένα μεγάλο κομμάτι της σταδιοδρομίας μου στις Ένοπλες Δυνάμεις αφορούσε τοποθετήσεις κατόπιν επιλογής σε θέσεις του Εξωτερικού όπως στο Διακλαδικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Ν.Α.Τ.Ο. στη Νάπολη Ιταλίας, στην Ειρηνευτική Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών (OPERATION ALBA) στα Τίρανα Αλβανίας, στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης για τη γραμματεία της Ελληνικής Προεδρίας (WEAG) στις Βρυξέλλες και ως Διευθυντής Ασφαλείας Πληροφορικής στην αποστολή (ALTHEA) της  Ευρωπαϊκής στην Τούζλα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Τέλος, το 2008 αποφοίτησα από το πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών και εγγράφηκα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος με την ειδικότητα του  Οικονομολόγου.

Θυμάσαι τους παλιούς σου συναθλητές και ποια ήταν η πρώτη ομάδα του Π.Κ.Ν.?

-Στην πρώτη ομάδα που κατέβασε το Π.Κ.Ν. προπονητής ήταν ο κ.Aχιλλέας Στυλίδης και συμπαίκτες μου, ελπίζω βέβαια να με συγχωρέσουν όσοι δεν θα βρουν το όνομά τους μέσα σε αυτά που θυμάμαι, οι: Ανέστης και Γιάννης Κεραμίδης, Ευτύχιος Αγαθόνικος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Λάζαρος Παπαδόπουλος, Γιάννης Μελεμενλής, Κώστας Κατσάκογλου, Παναγιώτης Κανταρτζής και ο Θεόφιλος Φιλιππίδης που μεταγράφηκε πολύ γρήγορα στην ομάδα μπάσκετ των ΄΄Αγγέλων΄΄.
Για την ιστορία θα ήθελα να σας αναφέρω ότι η ομάδα αυτή υπήρξε η αδιαμφισβήτητη ΄΄Πρωταθλήτρια΄΄ των πρώτων ημιχρόνων, με διαφορές που έφταναν μέχρι και 31 πόντους και κατά ένα ΄΄μαγικό΄΄ τρόπο στο τέλος δεν καταφέρναμε να αποχωρήσουμε από το γήπεδο με το ΄΄ροζ΄΄ φύλλο του αγώνα.

Έχεις κατά νου  να επαναδραστηριοποιηθείς στο κομμάτι του αθλητισμού?

-Ως αθλητής και να ήθελα να επαναδραστηριοποιηθώ, το ΄΄μεν πνεύμα πρόθυμο το δε σώμα αδύναμο΄΄. Επειδή όμως θεωρώ ότι το Σ.Α.Π.Κ.Ν., όπως και κάθε Αθλητικός και Πολιτιστικός Σύλλογος, αφορά και αντιπροσωπεύει εμάς, τα παιδιά μας και το μέλλον του Δήμου Νεάπολης – Συκεών και θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι ανεξαιρέτως, δηλώνω ΄΄στρατιώτης΄΄ σε οποιοδήποτε τομέα θα μπορούσα να συνεισφέρω και να φανώ χρήσιμος.

Πριν 30 χρόνια  η συμμετοχή ενός αθλητή σε μια ομάδα ήταν δωρεάν και τα οποιαδήποτε έξοδα, όπως αυτά της ένδυσης και των μετακινήσεων, καλυπτόταν εξ ολοκλήρου από το σωματείο και στην περίπτωση του Π.Κ.Ν. από το Δήμο Νεάπολης. Αυτό που γνωρίζω σήμερα κ. Μποζίκη  είναι ότι ο Δήμος έχει τοποθετήσει, εδώ και 31/2 περίπου χρόνια, στον αυτόματο πιλότο όλα τα Σωματεία και αντί να είναι αρωγός στη δύσκολη προσπάθειά τους, κρατάει μία πολεμική στάση απέναντί τους.

Αποτέλεσμα της αποστασιοποιημένης αυτής στάσης του Δήμου είναι, αφενός η διοικητική λειτουργία να βασίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά και στην καλή διάθεση ορισμένων ΄΄ρομαντικών΄΄ του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, αφετέρου τα οποιαδήποτε έξοδα συμμετοχής να βαρύνουν τον ήδη επιβαρυμένο, από κάθε άποψη οικογενειακό προϋπολογισμό.  Για το λόγο αυτό άλλωστε αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο σε αυτούς που συμμετέχουν στα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων και μάχονται ουσιαστικά άοπλοι, όσο και σε όλους τους γονείς που επωμίζονται αποκλειστικά όλο το κόστος και αντί να ενθαρρύνονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στην ουσία τιμωρούνται.

Αποφάσισες να θέσεις υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Τι σε ώθησε στην επιλογή σου αυτή?

-Πιστεύω ότι έφτασε πλέον ο καιρός να αναλάβουμε όλοι μας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί και να σταματήσουμε να επικρίνουμε και να κατακρίνουμε τους πάντες και τα πάντα ΄΄εκ του ασφαλούς΄΄ από τον ΄΄καναπέ΄΄ του σπιτιού μας.

Η αγωνία και η ενέργεια όλων μας  θα πρέπει να επικεντρωθεί στα προβλήματα της καθημερινότητας που επί σειρά ετών διαπιστώνονται, διατυπώνονται και οι ΄΄Δημοτικοί Άρχοντες΄΄ απλώς τα καταγράφουν χωρίς να δίνουν τις αναγκαίες λύσεις.

Ζω όπως άλλωστε και ο καθένας από εσάς με τα προβλήματα έχοντας διαμορφώσει άποψη. Στόχος μου είναι να βρούμε τον βηματισμό και τις λύσεις από κοινού και, με την δύναμη που θα μου δώσουν οι Συνδημότες μου, να τις υπηρετήσω σωστά.

Μπορούμε να κάνουμε την διαφορά!
Δημιουργώντας ένα νέο ύφος και νέο ήθος, σ΄ αυτή,  καθαυτή τη λειτουργία του μηχανισμού της Δημοτικής Αρχής, εμφυσώντας αρχικά μια νοοτροπία προσφοράς και όχι δημοσιοϋπαλληλική και στη συνέχεια αναβιώνοντας τα χαρακτηριστικά της παλαιάς και καλής γειτονιάς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός αλλά υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Το οφείλουμε άλλωστε στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους φίλους μας, στη γειτονιά μας και στις δύσκολες συγκυρίες που όλοι μας βιώνουμε μόνο με ΄΄Αλληλεγγύη Πολιτών΄΄ μπορούμε να το πετύχουμε.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου