Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του κ. Μιχάλη Βουλγαρίδη, Αντιδημάρχου Παιδείας, προέδρου σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τον συνδυασμού Νέα Αυτοδιοίκηση του Σίμου Δανιηλίδη,στο μπλοκ των φίλων του ΠΚ Νεάπολης


1.      Ως εκπαιδευτικός, ποια είναι η θέση σας για το αθλητικό κίνημα και τι πιστεύετε για τον αθλητισμό στο Δήμο μας;

Ως εκπαιδευτικός, αλλά και ως απλός φίλαθλος, αντιλαμβάνομαι τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων και στις αξίες και τις αρχές που εμφυσεί σε αυτά. Αξίες όπως: το ανταγωνιστικό πνεύμα, το ευ αγωνίζεσθαι και η σκληρή δουλειά, είναι σημαντικές στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων, που θα λειτουργούν πάντα με δίκαια κριτήρια για να βγαίνουν νικητές σε κάθε αγώνα της καθημερινότητάς τους. Αυτό είναι για μένα το μεγαλύτερο αγαθό, που μας προσφέρει ο αθλητισμός, ενώ παράλληλα παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ισχυρών διαπροσωπικών σχέσεων και στην ενδυνάμωση σώματος και πνεύματος.
Ο δήμος μας μέσα από τις δράσεις του, προωθεί με κάθε τρόπο τις αθλητικές δραστηριότητες των κατοίκων του, με τη:
o       Δημιουργία νέων τμημάτων μαζικής άθλησης.
o       Εξασφάλιση δωρεάν συμμετοχής περισσοτέρων παιδιών στα ΚΔΑΠ αθλητισμού.
o       Κατασκευή νέων και εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων.
o       Ενίσχυση του σωματιακού αθλητισμού και υποστήριξη των αθλητικών σωματείων.
Στόχος μας για τα επόμενα χρόνια είναι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο τα αθλητικά σωματεία και τα μέλη τους. Ευελπιστούμε στη συμμετοχή  περισσοτέρων νέων στον μαζικό αθλητισμό, γιατί πιστεύουμε στο «νους υγιής εν σώματι υγιές». Οι μικροί μας δημότες θα μπορούν θα εξερευνούν τα ταλέντα τους και θα διευρύνουν τις δραστηριότητες και τους ορίζοντές τους.

2.      Στο παρελθόν ο σύλλογός μας, σας είχε σύμμαχο και φίλο στην προσπάθεια ανάπτυξης που κάνει. Πως πιστεύετε πως μπορεί αυτή η σχέση να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο;

Πεποίθησή μου είναι ότι οι χώροι αθλητισμού και οι σχολικές εγκαταστάσεις, πρέπει να ανήκουν στα παιδιά και στους πολίτες του δήμου.  Για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή που ορίστηκα πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διαθέσαμε τους χώρους αθλητισμού των σχολικών κτιρίων στα αθλητικά σωματεία του δήμου μας. Όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία μου με τους υπεύθυνους των αθλητικών σωματείων ήταν άριστη και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω και στο μέλλον, ενώ για κάθε ανάγκη που θα προκύπτει θα είμαι δίπλα τους και αρωγός στις προσπάθειές τους.
Προκειμένου λοιπόν, η συνεργασία μας αυτή να μεγαλώσει προς όφελος των παιδιών και του σωματείου σας  γενικότερα, θα πρέπει να γίνουν οι παρακάτω ενέργειες:
o       Μέσω των σχολείων να προωθήσουμε αιτήσεις εγγραφής νέων μελών σε παιδιά δημοτικών, γυμνασίων και λυκειών, ώστε να αυξήσουμε τον αριθμό των εγγεγραμμένων νέων στο σύλλογό σας. 
o       Αλλαγή αθλητικού δαπέδου στο Πολυκλαδικό Νεάπολης, όπως έχω ήδη εισηγηθεί, ώστε να ενταχθεί στις οικοδομικές εργασίες του 2014 η ανακατασκευή του αθλητικού δαπέδου στο κλειστό γυμναστήριο στο Πολυκλαδικό Νεάπολης.
o       Άμεση συνεργασία για κάλυψη αναγκών και συζήτηση νέων ιδεών και προτάσεων.

3.      Υπάρχει προοπτική για να αποκτήσουμε επιτέλους ένα κλειστό γήπεδο στη Νεάπολη; Πιστεύεται ότι είναι εφικτό και αν ναι, με ποιον τρόπο μπορεί να είναι η Τ.Α. κοντά στα αθλητικά σωματεία της περιοχής;

Μέσα στο πρόγραμμα της νέας πενταετίας έχουμε εντάξει την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στο συγκρότημα του 4ου-5ου Γυμνασίου Νεάπολης, το οποίο και θα χρησιμοποιείται από τα αθλητικά σωματεία της Νεάπολης. Παράλληλα, δημοπρατήθηκε το έργο της επέκτασης των κερκίδων και της βελτίωσης των εγκαταστάσεων του σταδίου στο πρώην στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, προϋπολογισμού 3.000.000€ (αντικατάσταση χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου, νέο ταρτάν, αντικατάσταση του πλαστικού τάπητα των βοηθητικών γηπέδων κ.ά.).
Τέλος, να μην ξεχνάμε, πως ο ενιαίος δήμος μας θα υποστηρίξει όλα τα αθλητικά σωματεία, κατασκευάζοντας σύγχρονα γήπεδα και εγκαταστάσεις σε όλη την επικράτεια του δήμου, όπως αυτό του Αγίου Παύλου, το γήπεδο στο 4,5 χιλιόμετρο, τα κλειστά γυμναστήρια στο 1ο-5ο Δημοτικό Συκεών, στο ΕΠΑΛ Συκεών, στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων και στο 1ο Δημοτικό Αγίου Παύλου, τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα της νέας πενταετίας και θα έιναι ανοιχτά για όλα τα αθλητικά σωματεία του δήμου μας.


4.      Ως δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών, τι θα πρέπει να περιμένουμε ως σύλλογος από εσάς;
Καθόλη την διάρκεια της θητείας μου στην τοπική αυτοδιοίκηση, προσπάθησα να είμαι κοντά και να προωθώ κάθε αθλητική δραστηριότητα, τόσο του συλλόγου σας όσο και όλων των αθλητικών σωματείων του δήμου μας, που με τόσο μεράκι και όρεξη προσπαθούν να περάσουν τα αθλητικά ιδεώδη στα παιδιά μας. Δεσμεύομαι, λοιπόν, να συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια υποστήριξης του συλλόγου σας με τις ενέργειες που ανέφερα προηγουμένως. Τέλος, στα πλάνα μας είναι η δημιουργία αθλητικών πάρκων με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, η αναβάθμιση του εξοπλισμού των δημοτικών γυμναστηρίων, η δημιουργία αθλητικών κέντρων σκοποβολής και ο εκσυγχρονισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων, με στόχο τόσο ο σύλλογός σας όσο και όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι του δήμου μας να έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για το έργο που επιτελούν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου